Grefierii paralizează activitatea tuturor instanțelor și parchetelor, se pregătesc și procurorii de proteste!

Sindicaliștii care apără drepturile grefierilor anunţă joi că se va suspenda activitatea la nivelul tuturor instanțelor și parchetelor din țară, inclusiv ședințele de judecată, timp de 4 ore, în intervalul orar 10.00-14.00.

Grefierii paralizează activitatea tuturor instanțelor și parchetelor, se pregătesc și procurorii de proteste!

Decizia a fost luată având în vedere că revendicările de ordin salarial nu au fost rezolvate și „nu se întrevăd premisele soluționării lor în perioada următoare”, iar Guvernul „intenționează sa transforme în titluri de plată sumele reprezentând drepturi salariale restante din hotărâri judecătorești și acte administrative pentru personalul din sistemul judiciar”.

„Gradul de tensiune și nemulțumire al personalului va conduce în perioada următoare, la blocarea totală a activității în instanțe și parchete”, anunță sindicaliștii.

Sprijin din partea procurorilor la Botoșani

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani susțin în totalitate revendicările personalului auxiliar de specialitate și forma de protest adoptată de acesta.

Astfel, în urma întrunirii Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani își manifestă îngrijorarea cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public referitor la măsurile fiscal bugetare ce ar urma să fie luate în domeniul cheltuielilor publice, măsuri care ar afecta drepturile de natură salariale ale personalului din justiție - atât cele stabilite prin acte administrative, cât și cele stabilite prin hotărâri judecătorești, dar și cu privire la riscul de a nu fi prevăzute în bugetele parchetelor sumele necesare plății salariilor integrale începând cu luna ianuarie 2024.

Și procurorii iau în calcul protestul!

De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au decis să discute adoptarea unor măsuri de protest proprii în cadrul unei adunări generale viitoare, convocată în funcție de măsurile luate de autoritățile competente cu privire la problemele expuse mai sus.

Deciziile Adunării Generale a Procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani vor fi comunicate Guvernului României, Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice, Consiliului Superior al Magistraturii, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Hotărârea va fi afișată pe pagina de internet a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
13

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
29

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
60

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...