Femeia prinsă de șapte ori deținând țigări de contrabandă, plasată sub control judiciar

Femeia prinsă de șapte ori deținând țigări de contrabandă, plasată sub control judiciar

Femeia de 74 de ani, din municipiul Botoșani, care a fost depistată de șapte ori deținând țigări de contrabandă, în ultimele trei luni, a fost plasată sub control judiciar, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

„Instanța de judecată a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, perioadă în care, femeia de 74 de ani, va trebui să îndeplinească mai multe obligații”, precizează IPJ.

Potrivit sursei citate, în perioada iunie – august a.c., aceasta ar fi deținut, în repetate rânduri, cantități de țigarete de diferite mărci, marcate necorespunzător, totalizând 566 de pachete, adică 11.320 țigarete.

„Deși a fost vizată în mai multe dosare penale privind infracțiuni de contrabandă și a fost sancționată contravențional, de șapte ori, în decurs de un an, cumulând amenzi în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei, și a fost informată cu privire la repercusiunile pe care, aceste activități, le pot avea asupra sa, femeia a fost depistată, din nou, săvârșind aceleași infracțiuni”, arată anchetatorii.

Femeia este cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de săvârșirea de mai multe ori în decursul unui an calendaristic a faptelor de deținere a mărfurilor accizabile dacă prin cumulare se depășesc limitele de 10.000 țigarete.

 

Spune-ne opinia ta