Două persoane reținute, o mașină, alcool și țigări confiscate de polițiști, în urma a șase percheziții în Botoșani și Suceava (video)

Două persoane reținute, o mașină, alcool și țigări confiscate de polițiști, în urma a șase percheziții în Botoșani și Suceava (video)

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și auto, în cursul zilei de joi, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă, din județul Botoșani și Suceava, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 16.718 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty free și peste 100 de litri de alcool, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență.

În urma activităților desfășurate două persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.

De asemenea, în același context, în municipiul Botoșani, a fost depistat, în trafic, un autoturism, condus de o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de contrabandă, iar în urma percheziției efectuate, în interiorul acestuia, au fost identificate 450 de pachete de țigarete și 9 litri de alcool, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele, alcoolul și autoturismul au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele conduse la sediul poliției a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

„În cursul zilei de astăzi acestea vor fi prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. În documentarea activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

20 de ani de activitate sindicală în domeniul asistenței sociale marcați de FNS „Pro Asist” la Botoșani (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
345

Federaţia şi-a început activitatea în anul 2003 cu sediul în Râmnicu Vâlcea, fiind înfiinţată iniţial din lucrători în domeniul protecţiei copilului ş...

Demo Drift Show pentru pasionații de mașini și senzații tari (foto, video)

Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
968

Asociația de Drift din Botoșani, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Consiliul Local, organizează în acest weekend un eveniment ce reunește pasionații de adrenalină. Es...

Peste 200 de adolescenți urmează să părăsească sistemul de protecție socială din Botoșani (foto, video)

Vineri, 22 Septembrie 2023
458

Astăzi, în incinta Palatului Administrativ al județului Botoșani a avut loc un eveniment important pentru tinerii aflați în sistemul de protecție a copilului. Este vorba despre o camp...