Două persoane reținute, o mașină, alcool și țigări confiscate de polițiști, în urma a șase percheziții în Botoșani și Suceava (video)

Două persoane reținute, o mașină, alcool și țigări confiscate de polițiști, în urma a șase percheziții în Botoșani și Suceava (video)

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și auto, în cursul zilei de joi, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă, din județul Botoșani și Suceava, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 16.718 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty free și peste 100 de litri de alcool, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență.

În urma activităților desfășurate două persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere.

De asemenea, în același context, în municipiul Botoșani, a fost depistat, în trafic, un autoturism, condus de o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de contrabandă, iar în urma percheziției efectuate, în interiorul acestuia, au fost identificate 450 de pachete de țigarete și 9 litri de alcool, pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele, alcoolul și autoturismul au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele conduse la sediul poliției a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

„În cursul zilei de astăzi acestea vor fi prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. În documentarea activității infracționale s-a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Botoșani”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
259

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
692

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
633

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...