Două dintre angajatele reținute în dosarul șpăgilor de la „Mavromati” se întorc la muncă!

Magistrații suceveni au emis vineri dimineață soluția față de contestația formulată de cele două dintre angajatele anchetate în dosarul șpăgilor pentru angajări fictive la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani.

Două dintre angajatele reținute în dosarul șpăgilor de la „Mavromati” se întorc la muncă!

Două angajate ale Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, care au fost reținute la finalul anului trecut într-un dosar al șpăgilor, se întorc la muncă.

Soluția a fost dată de magistrații Curții de Apel Suceava în cursul zilei de vineri, 8 martie, după o contestație formulată de inculpate împotriva celei formulate de D.N.A. Suceava.

Judecătorii au admis cererea formulată de cele inculpate și au respins-o pe cea a procurorilor D.N.A. ca fiind nefondată.

Este vorba despre Coca Stela Crîșmaru, care a ocupat funcția de director de îngrijiri înainte de a fi arestată, și Focșa Mirela Gabriela, secretara Doinei Caba pe vremea când era manager la „Mavromati”.

În baza art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţiile formulate de inculpatele CRÎȘMARU COCA STELA şi FOCȘA MIRELA GABRIELA împotriva Încheierii nr. 34 din data de 06.03.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în dosar nr. 820/86/2024”, se arată în soluția dată de judecătorii Curții de Apel Suceava.

Astfel, Coca Stela Crîșmaru și Focșa Mirela Gabriela se vor întoarce la Spitalul Județean „Mavromati” să lucreze, însă le este interzis să ocupe funcția în cadrul căreia au săvârșit faptele pentru care sunt anchetate.

De altfel, fosta directoare de îngrijiri de la „Mavromati” nu mai poate fi membru în cadrul vreunei comisii care se ocupă cu organizarea concursurilor de ocupare a unor funcții în cadrul spitalului.

Modifică obligaţia impusă inculpatei CRÎȘMARU COCA STELA de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit fapta, respectiv de angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, în obligaţia de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit faptele, respectiv de director de îngrijiri medicale și membru al vreunei comisii de concurs organizat pentru ocuparea de posturi în cadrul Spitalului Județean Mavromati Botoșani. Modifică obligaţia impusă inculpatei FOCȘA MIRELA GABRIELA de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit fapta, respectiv de angajată în cadrul Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, în obligaţia de a nu exercita funcţia în cadrul căreia a săvârşit faptele, respectiv de secretară în cadrul Spitalului Județean Botoșani”, se mai arată în soluția magistraților.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
62

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
114

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
241

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...