Dosar penal pentru un sârb care a încercat să treacă granița înspre Botoșani, pentru a-și găsi loc de muncă

Dosar penal pentru un sârb care a încercat să treacă granița înspre Botoșani, pentru a-și găsi loc de muncă

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au depistat, duminică, un cetăţean sârb, care a încercat să intre ilegal în țară, informează Serviciul Teritorial de Poliție de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Bărbatul a încercat să treacă frontiera de stat din Ucraina în România, fiind reţinut şi condus la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că bărbatul este cetăţeanul sârb V.M., în vârstă de 35 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că persoana a intenţionat să părăsească Ucraina printr-un punct de trecere, însă nu a îndeplinit condiţiile legale de ieşire din ţară”, spune comisarul Minodora Răcnea, reprezentant al STPF Botoșani.

Potrivit acesteia, cetățeanul a declarat că a intenţionat să treacă granița din dorinţa de a găsi un loc de muncă.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoana a fost preluată de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor. Reprezentanţii celor două state vor colabora şi în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună”, adaugă Răcnea.

 

Spune-ne opinia ta