Doi suceveni încarcerați la Botoșani: Unul și-a făcut de cap în trafic, iar celălalt și-a agresat mama de mai multe ori!

Indivizii au fost încătușați și escortați către Penitenciarul din Botoșani pentru a-și ispăși pedepsele.

Doi suceveni încarcerați la Botoșani: Unul și-a făcut de cap în trafic, iar celălalt și-a agresat mama de mai multe ori!

În cursul zilei de luni au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea în cazul celor doi indivizi. Astfel, dispozitivul de acțiune din cadrul Biroului de Investigații Criminale din Rădăuți a desfășurat activități investigativ-informative pe raza de competență în vederea depistării și arestării persoanelor care se sustrag de la executarea pedepsei cu închisoarea.

Cu această ocazie judiciariștii au obținut informații care au condus la depistarea într-un imobil din municipiul Rădăuți, a unui bărbat față de care au fost dispuse măsuri de urmărire la nivel național încă din data de 28 februarie 2024.

În temeiul mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an și 10 luni închisoare pentru săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni, având în vedere mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost identificat un alt bărbat condamnat la pedeapsa de 1 an și 9 luni închisoare.

Individul va sta după gratii pentru săvârșirea infracțiunilor de „violență în familie” și „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, polițiștii reușind depistarea acestuia într-o locație de pe raza municipiului Rădăuți și reținându-l.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, individul a fost condamnat pentru că a pătruns în locuința mamei sale de trei ori pentru a o înjura și a o amenința cu bătaia și cu moartea, asta deși avea deja un dosar penal de violență în familie, pentru agresiuni comise tot asupra mamei sale.
Cele două persoane au fost încătușate și conduse la sediul Poliției Municipiului Rădăuți în vederea supunerii procedurilor legale, ulterior fiind încarcerate în Penitenciarul Botoșani”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
6

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
62

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
130

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...