Doi bărbați din Republica Moldova, căutați de autoritățile din Germania, reținuți de polițiștii de frontieră

Doi bărbați din Republica Moldova, căutați de autoritățile din Germania, reținuți de polițiștii de frontieră

Doi bărbaţi din Republica Moldova, care erau căutaţi de autorităţile din Germania pentru infracţiuni foarte grave, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Potrivit sursei citate, cele două persoane sunt acuzate de autorităţile germane că, în luna decembrie a anului 2021, au pătruns în locuinţa unui cetăţean german, pe care l-au legat cu cabluri şi bandă adezivă, folosind forţa şi sub diferite ameninţări au obţinut locaţia seifului, precum şi codul de la acesta.

Ulterior, din seif au fost sustrase bijuterii, un ceas Rolex şi sume de bani numerar, în valoare totală de peste 270.000 de euro.

Cei doi cetăţeni moldoveni, de 33 şi, respectiv, de 37 de ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră în momentul în care încercau să intre în România pentru a ajunge la Bucureşti.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele celor doi bărbaţi este emisă o alertă de punere în aplicare a unor mandate de arestare de către autorităţile germane, la data de 7 octombrie 2022, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, infracţiuni săvârşite pe teritoriul Germaniei”, se arată în comunicatul ITPF.

 

Spune-ne opinia ta