Despăgubiri de 280.000 de euro, botoșănean condamnat pentru uciderea unui biciclist!

Șoferul care a produs tragedia, un botoșănean în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat pentru ucidere din culpă și condamnat în instanță.

Despăgubiri de 280.000 de euro, botoșănean condamnat pentru uciderea unui biciclist!

   Foto: zch.ro

Dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Bicaz, care a soluționat cazul și a decis și pedeapsa: un an și 4 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Însă, în același dosar, nu mai puțin de 8 membri ai familiei biciclistului mort în accident primesc despăgubiri între 10.000 și 50.000 de euro, adică un total de 280.000 de euro și 20.000 de lei. Sumele vor fi plătite de firma la care este asigurată mașina șoferului din Botoșani.

Decizia instanței a fost deja atacată de asigurator, precum și de două dintre părțile civile, cauza fiind acum pe rolul Curții de Apel Bacău.

Tragedia s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, pe 6 iulie 2022, pe DN 15, în localitatea Grințieș, județul Neamț. Un bărbat în vârstă de 59 de ani, care se deplasa pe bicicletă, a fost lovit mortal de mașina unui bărbat din Botoșani, șoferul având la acea vreme 36 de ani.

Potrivit anchetei, la efectuarea unei manevre de depășire, șoferul nu s-a asigurat suficient și nu a păstrat o distanță corespunzătoare, acroșând biciclistul, care a suferit leziuni în urma cărora a decedat. Nici șoferul autoturismului, dar nici biciclistul, nu consumaseră alcool.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nova Apaserv: Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități!

astăzi, 13:03

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani informează  că, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări de  racordare la noua c...

De la neînțelegeri la bătaie, ce a pățit un botoșănean după ce și-a agresat soția!

astăzi, 12:31

Polițiștii din cadrul Poliției Botoșani au montat un dispozitiv electronic de monitorizare, unui bărbat de 52 de ani, ca urmare a săvârșirii de către acesta a infracțiunii de violență...

Afacerea din Botoșani care atrage turiști: ”Încă mai găsim mâini muncitoare, inimi calde și zâmbete sincere!” (Foto, Video)

astăzi, 12:03

”Am întâlnit acolo oameni tare, tare gospodari, care au cei mai amuzanți struți pe care i-am văzut vreodată”, spune Tabi, un sucevean ajuns în Ibăneștii Botoșanilo...