Decizie a Tribunalului Botoșani în cazul doctoriței acuzată că a luat șpagă de la aproape 300 de bolnavi de cancer: De ce a fost pusă în libertate!

Tribunalul Botoșani a admis cererea de întrerupere a pedepsei în cazul doctoriței condamnate la închisoare cu executare după ce a luat mită de la aproximativ 300 de bolnavi de cancer.

Dacă decizia va rămâne definitivă, doctorița va fi eliberată și va reveni în penitenciar după ce copilul ei va împlini vârsta de un an.

Găsită vinovată pentru 280 de fapte de luare de mită, fosta șefă a secției Oncologie a Spitalului de Urgență Suceava a fost condamnată definitiv pe 23 septembrie. Încarcerată în Penitenciarul Botoșani, pentru perioada de carantină, Anca Ababneh Dumitrovici a înaintat instanțelor din Botoșani două cereri pentru a ieși din închisoare.

În ambele cereri, medicul a făcut apel la clemența judecătorilor, cerând punerea în libertate pentru a putea avea grijă de copilul care nu a împlinit încă un an.

Pe 3 octombrie, judecătorii Tribunalului Botoșani au admis cererea și au dispus întreruperea executării pedepsei de 3 ani de închisoare. Medicul urmează să se întoarce în închisoare după ce al doilea copil va împlini vârsta de un an. Anca Ababneh Dumitrovici a născut cel de-al doilea copil după ce a fost trimisă în judecată.

”Tip solutie: admite cererea

Solutia pe scurt: În temeiul art. 592 Cod procedură penală raportat la art. 589 alin.1 lit. b Cod procedură penală, admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de condamnata ABABNEH DUMITROVICI ANCA. Dispune întreruperea executării pedepsei de 3 (trei) ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 157 din 25 aprilie 2024 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 440/86/2023, modificată în parte şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 1013 din 23.09.2024 a Curţii de Apel Suceava, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la împlinirea vârstei de 1 an a minorului ADE. În temeiul art. 592 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 590 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe condamnata ABABNEH DUMITROVICI ANCA să respecte, pe durata întreruperii executării pedepsei, următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Suceava decât în condiţiile stabilite de instanţă; b) să ia legătura, în termen de trei zile, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru a fi luată în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemată; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără informarea prealabilă a instanţei care a dispus întreruperea; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poate nicio categorie de arme; e) să îngrijească copilul minor, ADE. Atrage atenţia condamnatei asupra dispoziţiilor art. 591 alin.4 Cod procedură penală, privind revocarea întreruperii executării pedepsei în caz de încălcare cu rea – credinţă a obligaţiilor stabilite conform art. 590 alin. 1 Cod procedură penală. Conform art. 592 alin.2 Cod procedură penală cu referire la art. 591 alin.3 Cod procedură penală, prezenta hotărâre se comunică, în ziua pronunţării, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava - organ de supraveghere a condamnatei pe perioada întreruperii executării pedepsei, Secției nr. 9 de poliție rurală Șcheia – Postul de poliţie comunal Moara, Direcţiei Generale de Paşapoarte, jandarmeriei, poliţiei de proximitate şi Inspectoratului General al Poliţie de Frontieră, precum şi altor instituţii, în vederea asigurării respectării obligaţiilor impuse. Conform art. 594 alin.1 Cod procedură penală, prezenta hotărâre se comunică, de îndată, instanţei de executare - Tribunalul Suceava, Penitenciarului Botoșani şi organului de poliţie. Constantă că persona condamnată Ababneh Dumitrovici Anca a avut apărător ales. În temeiul art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.

Citește și

Motivare fără precedent a judecătorilor care au dictat închisoare cu executare în cazul doctoriței din Suceava!

Mărturia unei botoșănence în Dosarul ”Mita de la Secția Oncologie a SCJU Suceava”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de detectoare de fum instalate de pompieri, în locuințele persoanelor vârstnice! (Video)

astăzi, 17:10

Intoxicațiile cu monoxid de carbon, incendiile, acumulările de gaze, urmate de explozii pot fi prevenite prin montarea în locuință a unor detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaz. ...

PNL Botoșani, Eduard Mititelu: Tu știi ce face parlamentarul tău? (foto, video)

astăzi, 15:08

Partidul Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani a lansat o campanie de informare intitulată „Tu știi ce face parlamentarul tău?”. Eduard Mititelu, candidat din partea PNL ...

Vin primele autobuze electrice pentru Botoșani și Zona Metropolitană! (foto)

astăzi, 14:56

Marți, la Primăria Municipiului Botoșani, au fost semnate noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Mun...