Cum a fost pedepsit un botoșănean care, beat și fără permis, a furat o mașină și s-a întrecut cu polițiștii!

Cu o alcoolemie de 2 la mie alcool pur în sânge, botoșăneanul a furat mașina din fața unei locuințe. A scăpat de închisoare, dar nu și de două luni de muncă în folosul comunității.

Cum a fost pedepsit un botoșănean care, beat și fără permis, a furat o mașină și s-a întrecut cu polițiștii!

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat pe Costel T., din Frumușica, județul Botoșani, la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și furt în scop de folosință. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, botoșăneanul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Frumuşica, județul Botoşani, sau în cadrul Primăriei municipiului Botoşani, județul Botoşani, pe o perioadă de 60 zile lucrătoare. Decizia nu era definitivă la data pronunțării.

La data de 19 martie 2023, în jurul orei 22.45, botoșăneanul a furat un autoturism marca Volkswagen Caddy ce era parcat în fața locuinței persoanei vătămate. Acesta a pornit mașina și s-a deplasat cu ea pe DJ 209 A, DN 2 E și DN 2 E 85, dinspre comuna Mălini până în comuna Fântâna Mare, în județul Suceava.

Fiind sesizați prin 112, polițiștii au depistat autoturismul furat pe raza localității Fântâna Mare. Acesta se deplasa dinspre Spătărești spre Vadu Moldovei.

Deoarece conducătorul auto nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor, oamenii legii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de un kilometru.

Ulterior, s-a procedat la identificarea conducătorului auto, ocazie cu care s-a stabilit ca fiind inculpatul.

Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit că individul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, potrivit stireasucevei.ro. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit buletinului de analiză toxicologică emis de SML Suceava, a rezultat că individul avea o alcoolemie de 2,06 la mie alcool pur în sânge (proba I) și 1,82 la mie alcool pur în sânge (proba II).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
1

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
59

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
102

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...