Cum a fost pedepsit un botoșănean care, beat și fără permis, a furat o mașină și s-a întrecut cu polițiștii!

Cu o alcoolemie de 2 la mie alcool pur în sânge, botoșăneanul a furat mașina din fața unei locuințe. A scăpat de închisoare, dar nu și de două luni de muncă în folosul comunității.

Cum a fost pedepsit un botoșănean care, beat și fără permis, a furat o mașină și s-a întrecut cu polițiștii!

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat pe Costel T., din Frumușica, județul Botoșani, la un an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și furt în scop de folosință. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, botoșăneanul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Frumuşica, județul Botoşani, sau în cadrul Primăriei municipiului Botoşani, județul Botoşani, pe o perioadă de 60 zile lucrătoare. Decizia nu era definitivă la data pronunțării.

La data de 19 martie 2023, în jurul orei 22.45, botoșăneanul a furat un autoturism marca Volkswagen Caddy ce era parcat în fața locuinței persoanei vătămate. Acesta a pornit mașina și s-a deplasat cu ea pe DJ 209 A, DN 2 E și DN 2 E 85, dinspre comuna Mălini până în comuna Fântâna Mare, în județul Suceava.

Fiind sesizați prin 112, polițiștii au depistat autoturismul furat pe raza localității Fântâna Mare. Acesta se deplasa dinspre Spătărești spre Vadu Moldovei.

Deoarece conducătorul auto nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale polițiștilor, oamenii legii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de un kilometru.

Ulterior, s-a procedat la identificarea conducătorului auto, ocazie cu care s-a stabilit ca fiind inculpatul.

Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit că individul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, potrivit stireasucevei.ro. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit buletinului de analiză toxicologică emis de SML Suceava, a rezultat că individul avea o alcoolemie de 2,06 la mie alcool pur în sânge (proba I) și 1,82 la mie alcool pur în sânge (proba II).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

astăzi, 07:56

Eutropie şi Cleonic erau fraţi, iar Vasilisc era nepot al Sfântului Teodor. Fiind creştini şi propovăduitori ai credinţei, au fost prinşi împreună cu Sfântul Teodor şi &icir...

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
145

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1246

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani.ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...