Crimă sângeroasă la final de an. Doi tineri au fost reținuți în Ajunul Anului Nou de oamenii legii

Crimă sângeroasă la final de an. Doi tineri au fost reținuți în Ajunul Anului Nou de oamenii legii

În cazul bărbatului, în vârstă de 63 de ani, din comuna Tudora, găsit fără suflare într-o baltă de sânge la câteva sute de metri de casă, polițiștii botoșăneni au descoperit faptul că acesta a fost ucis.

Victima a fost găsită de către o vecină, care a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns oameni ai legii, dar și cadre medicale, în speranța de a-l mai putea salva, însă încercările au fost în zadar.

Într-o primă instanță, după zeci de verificări ale polițiștilor botoșăneni a fost dispusă efectuarea cercetărilor pentru ucidere din culpă, însă ulterior cercetările au fost declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor.

„La data de 30 decembrie 2021, am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 63 de ani, din comuna Tudora a fost găsit decedat pe drumul public din aceeași localitate. În urma primelor verificări a fost dispusă efectuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, ulterior cercetările fiind declinate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În urma cercetărilor au fost descoperiți făptașii, fiind vorba de doi tineri de 22, respectiv 28 de ani, din localitatea Tudora, care au fost reținuți pentru 24 de ore.

„Din verificări a reieșit faptul că, în seara de 30 decembrie 2021, cei doi, în timp ce se aflau într-un bar din localitate, ar fi avut un conflict verbal cu victima, după care ar fi lovit- o cu palma în zona feței, ceea ce a condus la evacuarea acestora din local. Ulterior, cei doi tineri ar fi urmărit victima pe drumul spre locuință, și, ajungând-o din urmă, i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect din lemn si apoi cu picioarele, în zona capului”, a adăugat Delia Nenișcu.

Aceștia vor fi prezentați în cursul zilei de sâmbătă, 1 ianuarie, în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
968

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9403

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...