Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Condamnări pentru opt persoane într-un dosar de trafic cu migranţi!

Magistraţii de la Tribunalul Suceava au dat ieri o primă sentinţă într-un dosar de trafic cu migranţi, după ce, într-un interval scurt de timp, fuseseră depistaţi mai mulţi migranţi trecuţi fraudulos peste fâşia verde, din Ucraina spre Botoşani, care erau cazaţi apoi pe raza judeţului Suceava.

Din cercetări a rezultat că este vorba de un grup infracţional organizat, format din suceveni şi botoşăneni, care se ocupa de transportul migranţilor pe ruta Ibăneşti (Botoşani) – Dorohoi – municipiul Botoşani – Suceava, după ce în prealabil străinii proveniţi din Asia Centrală şi de Sud erau trecuţi peste fâşia verde de ucraineni.

Anchetatorii au descoperit migranţi din Pakistan şi Bangladesh care sperau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen. Migranţii puneau la bătaie sume cuprinse între 8.000 şi 15.000 de dolari, bani care se împărţeau pentru trecerea peste fiecare frontieră.

În cursul anului trecut, în acest dosar s-au realizat mai multe percheziţii, iar o parte dintre inculpaţi, şapte la număr, au şi fost arestaţi. Cei şapte, plus un al optulea, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava, iar ieri şi-au aflat pedepsele, respectiv:

Florin Burduja - 4 ani, o lună şi 10 zile închisoare

Gabriel-Florin Zvîncă - 3 ani şi 8 luni închisoare

Mircea Răuţu - 3 ani şi 8 luni închisoare

Ovidiu Porfireanu - 3 ani şi 4 luni închisoare

Victor Burduja - 3 ani şi 4 luni închisoare

Ciprian-Aurelian Senculeţ - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Florin-Gheorghe Golescu, zis „Gavril” - 2 ani, 2 luni şi 20 de zile închisoare, cu suspendare sub supraveghere

Tudor-Răzvan Burduja - măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

 

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
338

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
364

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
218

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...