Condamnare dată de Judecătoria Dorohoi pentru fraudarea alegerilor din comuna George Enescu

Două membre ale unei secţii de votare au ajuns să fie condamnare pentru fraudarea rezultatului alegerilor în comuna George Enescu. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată. 

Condamnare dată de Judecătoria Dorohoi pentru fraudarea alegerilor din comuna George Enescu

Brâmduşa R. şi Viorica B. au primit câte zece luni de închisoare cu suspendare pentru instigare şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. 

Potrivit anchetatorilor, după închiderea urnelor, când s-a ajuns la întocmirea documentelor, vicepreşedinta circumscripţiei electorale nr.34 George Enescu, Brânduşa R., ar fi determinat-o pe Viorica B., preşedinta biroului electoral al secţiei de votare 248 din Dumeni (comuna George Enescu), să falsifice procesul-verbal de consemnare a rezultatului votării.

Practic, era vorba de reducerea numărului de voturi valabil exprimate obţinute de către PNL, care obţinuse peste 627 de voturi, în favoarea PMP, care obţinuse doar 13. Astfel, în procesul-verbal s-a trecut 624 de voturi la PNL şi 16 la PMP. Cu aceste 16 voturi, PMP a reuşit să atingă pragul electoral şi a obţinut un mandat de consilier local, în defavoarea ALDE, care obţinuse 143 de voturi. Concret, Claudia Murariu de la ALDE a pierdut mandatul în favoarea Estrelei Apetroaie-Cristea, prima pe lista PMP.

Claudia Murariu a contestat numărătoarea, s-a făcut o renumărare a voturilor, însă contestaţia i-a fost respinsă. A urmat o altă contestaţie la Biroul Electoral Central, formulată de această dată de PSD şi ALDE, care solicitau anularea alegerilor, dar şi aceasta a fost respinsă. Astfel că s-a ajuns cu plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Audiate de anchetatori, Brânduşa R. şi Viorica B. au afirmat că a fost vorba doar de o eroare umană strecurată în momentul transcrierii rezultatelor pe procesul-verbal, dar documentele cu numărul de votanţi, voturi valabil exprimate şi voturi nule le contraziceau. Prin urmare, cele două femei au fost trimise în judecată pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
320

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
457

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
584

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...