Cioban din Botoșani condamnat la trei ani de închisoare. Din răzbunare, a incendiat depozitul de furaje al unei vecine!

Botoșăneanul s-a răzbunat după ce a aflat că vecina i-a făcut cunoștință iubitei sale cu un alt bărbat.

Cioban din Botoșani condamnat la trei ani de închisoare. Din răzbunare, a incendiat depozitul de furaje al unei vecine!

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Costel R. (37 de ani) la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere agravată.

Inculpatul trebuie să îi plătească părții civile suma de 28.000 de lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea bunurilor arse.

Decizia este definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 4 iulie 2023, în jurul orei 22.30. Inculpatul a incendiat un depozit de furaje aparținând Marianei R., situat în apropierea locuinței acesteia dintr-un sat din județul Botoșani, provocând distrugerea materialelor furaje și a două anexe ale victimei și punând în pericol bunurile și persoanele aflate în zona producerii incendiului. Individul a cauzat un prejudiciu de circa 8.560 de lei.

În acea perioadă, inculpatul lucra ca cioban la o stână situată în extravilanul satului Negreni, comuna Știubieni, județul Botoșani, și timp de aproximativ cinci ani a avut o relație de concubinaj cu o femeie. Din relația celor doi au rezultat trei copii.

Persoana vătămată locuia împreună cu soțul său și cu cei trei copii minori într-un imobil ce se învecina la nord cu locuința inculpatului. În spatele casei de locuit, la aproximativ doi metri, se afla o anexă cu destinația de grajd și de bucătărie. În apropierea acestei anexe se afla o altă anexă din lemn, destinată depozitării porumbului și un WC din lemn.

În cursul lunii decembrie 2022, după ce a cunoscut un alt partener de viață, soția inculpatului s-a despărțit de acesta și a plecat de acasă, luând cu ea cei trei copii minori. Femeia a plecat într-o locație necunoscută de pe raza județului Dâmbovița.

Potrivit femeii, ulterior despărțirii, inculpatul a aflat dintr-un zvon că vecina lui (victima din acest dosar), care era prietenă cu concubina lui, i-a făcut cunoștință acesteia cu bărbatul respectiv. Atunci, inculpatul, considerând că vecina sa a avut intenția să îi despartă, a dorit să se răzbune pe aceasta și pe membrii familiei ei.

Inculpatul i-a spus în repetate rânduri fratelui fostei concubine (cioban la aceeași stână) că intenționează să incendieze furajele familiei persoanei vătămate în scop de răzbunare, martorul încercând să îl tempereze și să îi explice că este un lucru greșit.

De asemenea, inculpatul i-a spus și că vrea să incendieze bunuri din gospodăria familiei persoanei vătămate. Din gură în gură această informație a ajuns și la urechile familiei persoanei vătămate.

În cursul lunilor iunie și iulie 2023, victima a depozitat la locuința ei, în imediata apropiere a WC-ului 235 baloți de fân, 100 baloți de ovăz și 4.000 kg de lucernă, cumulând circa 17.500 de kg.

În seara incendierii, pe la ora 22.00, inculpatul a consumat un pet de 2 litri de bere la stână, unde se afla singur. Ulterior, acesta a mers pe jos prin câmp, pe o distanță de circa 5 – 7 km, până în apropierea locuinței victimei, ocazie cu care a observat că luminile de la casă erau stinse.

Știind de existența depozitului de furaje și dorind să se răzbune pentru presupusa implicare a persoanei vătămate în despărțirea de concubina lui, inculpatul s-a deplasat în fânar și pe la ora 22.30, folosindu-se de chibriturile pe care le avea asupra sa, a declanșat un incendiu la materialele furaje menționate. Pe urmă, bărbatul s-a întors pe jos la stâna la care lucra.

Incendiul a căpătat amploare și a fost observat de mai mulți martori aflați la un priveghi în satul Galbeni, comuna Havârna, județul Botoșani. Aceștia au sunat-o pe o femeie care locuiește în apropierea casei victimei și au anunțat-o despre incendiu, solicitând sprijinul organelor abilitate prin apel la 112.

În același timp, victima se afla în locuință împreună cu cei trei copii minori. Soțul acesteia era plecat la muncă în Germania. La un moment dat, femeia a auzit gălăgie venind din exteriorul casei. Când a ieșit din locuință a observat că depozitul de furaje ardea, astfel a scos din bucătărie aragazul și butelia. La fața locului au ajuns mai mulți consăteni, care au încercat să țină flăcările sub control până la sosirea pompierilor.

La scurt timp au ajuns la fața locului mai multe echipaje de pompieri, care au reușit lichidarea incendiului după aproximativ trei ore.

Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că întreaga cantitate de materiale furaje a fost distrusă, fie prin ardere, fie prin folosirea apei de către pompieri, iar focul s-a propagat la WC-ul din lemn (distrus în totalitate) și la anexa din lemn destinată depozitării porumbului (distrusă parțial).

Inculpatul a fost audiat și și-a recunoscut fapta.

Sursa: stireasucevei.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
69

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
856

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
400

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...