Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Tânărul din Botoșani a fost prins în flagrant când lua cei 23.000 de euro de la proxenetul căruia îi promisese clasarea dosarului de trafic de persoane.

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

   Foto: Gândul

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat de trafic de persoane.

 

Din dosarul aflat la instanța de judecată reiese că nici măcar complicele lui nu știa că B.M.M. nu este polițist și credea că acesta lucrează ca agent la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Iași.

Falsul polițist a fost prins în flagrant când lua de la proxenetul căruia îi promisese clasarea dosarului de trafic de persoane ”firele de leuștean”, așa cum vorbea, în limbaj codificat, despre cei 23.000 de euro.

Povestea îl are ca personaj principal pe B.M.M., un tânăr de 20 de ani, din Botoșani, care a încercat să păcălească pe G.G., un bărbat anchetat pentru proxenetism și trafic de persoane, să îi dea 23.000 de euro, în schimbul promisiunii că dosarul acestuia de la DIICOT va fi clasat. Cei doi au fost puși în legătură de proprietarul unui parc auto, cunoscut drept Simone. Inițial, falsul polițist, care pretindea că este agent la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Iași, trebuia să îl ajute pe G.G. să rezolve problemele pe care le avea cu înmatricularea unui BMW, cumpărat de la Simone.

După ce s-au întâlnit, B.M.M. s-a gândit că G.G. ar putea fi o pradă mai bună decât părea la prima interacțiune. Prin urmare, i-a propus să îi pună o vorbă bună la ”procurorul” care îi instrumenta dosarul de la DIICOT, în schimbul a 23.000 de euro. Din această sumă, spunea falsul polițist, 21.000 de euro i-ar fi revenit ”procurorului”, iar 2.000 de euro ar fi fost comisionul lui. Mai mult, la una dintre întâlniri, B.M.M. i-a dat de înțeles proxenetului că, dacă vrea, ar putea să-i vândă și un pistol cu glonț marca Beretta de 9 mm.

Ca să-și convingă victima cum poate interveni în clasarea dosarului său, falsul polițist a apelat la un complice, care a jucat rolul procurorului în discuțiile telefonice pe care le-a purtat, de față cu G.G. și un colaborator, A.C. Din dosarul aflat la instanța de judecată reiese că nici măcar complicele său nu știa că B.M.M. nu este polițist. În momentul în care acesta i-a promis complicelui lui M.P. 5.000 de lei ca să se revanșeze față de el pentru că s-a descurcat bine în sceneta ”procurorul”, bărbatul a refuzat. Atunci B.M.M. s-a oferit să îl ajute, în schimb, într-o problemă cu un autoturism BMW.

Citeste continuarea pe Gândul…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

astăzi, 19:29
119

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
4254

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
225

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...