Botoșăneanul care a ucis două românce în Italia, supus unei expertize psihiatrice în penitenciar!

Avocatul lui Amar vrea astfel să demonstreze că tânărul de 24 de ani, din Trușești, nu a avut discernământ în momentul comiterii celor două crime.

Botoșăneanul care a ucis două românce în Italia, supus unei expertize psihiatrice în penitenciar!

   Foto: grandangoloagrigento.it.

Amar Edgar Nedelkov, de 24 de ani, din comuna Trușești, județul Botoșani, este în arest pentru uciderea Deliei Zărnescu și a Mariei Rus, două prietene din Sicilia.

Un raport psihiatric va face lumină asupra stării reale de sănătate mintală a lui Omar Edgar Nedelkov, botoșăneanul de 24 de ani arestat la începutul lunii ianuarie în cazul masacrului care a culminat cu uciderea Mariei Rus, de 54 de ani, și a Deliei Zărnescu, de 58 de ani.

Expertiza psihiatrică a fost dispusă de judecătorul de instrucție al Tribunalului Agrigento, care a admis cererea apărării. Evaluarea psihiatrică va fi efectuată în închisoarea unde se află în prezent tânărul de 24 de ani, potrivit grandangoloagrigento.it.

Botoșăneanul este acuzat de dublă crimă și profanare de cadavre, cu circumstanță agravantă de cruzime.

Apărarea dorește să evidențieze incapacitatea de discernământ a botoșăneanului la momentul comiterii crimelor.

Masacrul, care a avut loc în dimineața zilei de 5 ianuarie, s-a produs în succesiune rapidă și cu o brutalitate extremă. Toate indiciile adunate de carabinieri conduc direct la tânărul de 24 de ani.

Cercul se închide din ce în ce mai mult în jurul lui Nedelkov. Imaginile de la camerele de securitate îl imortalizează la locul crimei. Mărturia prietenului, cu care petrecuse seara împreună la locuința uneia dintre cele două victime și cu care se certase și el, este clară și plină de dovezi. Anchetatorii s-au prezentat astfel la nouă dimineața la domiciliul tânărului de 24 de ani și au găsit în camera acestuia pantofi albi îmbibați în sânge, compatibili cu urmele pașilor găsite la locul crimei; blugi, cămașă și un prosop pătat de sânge.

Totodată, anchetatorii au audiat-o pe fosta iubită a suspectului, dar și pe proprietarul unui bar din localitatea în care Nedelkov declarase că a plecat. Prima, după ezitări inițiale, a confirmat că a primit apelul de la botoșănean, care îi ordonase să mintă poliția. Al doilea a negat categoric prezenta suspectului la bar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
625

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
173

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
453

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...