Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Prejudiciul adus bugetului de stat este în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

Botoșănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală: A cumpărat și vândut 28 de mașini fără să le înregistreze în evidența contabilă!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui botoșănean cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

S-a reţinut că, în perioada martie – octombrie 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, acesta nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziţionarea, respectiv vânzarea unui număr de 28 autoturisme second-hand, cumpărate din spaţiul intracomunitar, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 415.093 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată aferentă veniturilor neînregistrate.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentantii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
358

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
647

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1043

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...