Botoșănean trimis în judecată pentru afaceri ilegale cu mașini!

În calitate de administrator al unei societăți, botoșăneanul nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii tranzacţii intracomunitare de bunuri şi servicii efectuate, respectiv achiziţii de autoturisme. Prejudiciul se ridică la 298.254,72 lei. 

Botoșănean trimis în judecată pentru afaceri ilegale cu mașini!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.Ş., din municipiul Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

S-a reţinut că, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii tranzacţii intracomunitare de bunuri şi servicii efectuate, respectiv achiziţii de autoturisme în valoare de 187.715 euro (835.224 lei), servicii în sumă de 3.600 euro (15.868 lei), precum şi livrarea de autoturisme în valoare de 55.470 euro (245.177 lei).

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în valoare de 298.254,72 lei, compus din TVA de plată în sumă de 281.211,59 lei şi impozit pe profit suplimentar în sumă de 17.043,13 lei.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
319

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
76

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...