Bărbatul care și-a ucis unchiul și l-a aruncat într-o fântână, trimis în judecată

Bărbatul care și-a ucis unchiul și l-a aruncat într-o fântână, trimis în judecată

Bărbatul de 37 de ani, din localitatea Miorcani, comuna Rădăuți-Prut, care și-a ucis unchiul în vârstă de 67 de ani și l-a aruncat într-o fântână, luna trecută, a fost trimit în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoșani.

Potrivit anchetatorilor, crima a avut loc în noaptea de 13 spre 14 ianuarie a.c., pe fondul unui conflict spontan. Bătrânul a fost lovit de mai multe ori, pierzându-și cunoștința, apoi a fost transportat cu o roabă și aruncat într-o fântână secată, situată la circa 200 de metri de locuință. Corpul neînsuflețit a fost descoperit a doua zi de un localnic.

Agresorul este cunoscut în comunitate pentru devieri de comportament și are istoric medical în acest sens. El a mai fost condamnat pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu câțiva ani, a cărei victimă a fost bunica lui. Unchiul său îl luase în grijă și l-a externat pe proprie răspundere în mai multe rânduri de la Psihiatrie. 

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au menționat procurorii.

Bărbatul este cercetat pentru omor calificat, aflându-se în prezent sub control judiciar.

 

Spune-ne opinia ta