Bărbatul care și-a rănit fiul cu o lamă, în arest pentru 30 de zile

Bărbatul care și-a rănit fiul cu o lamă, în arest pentru 30 de zile

Joi, 14 mai a.c., instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dipus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat de 46 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, amenințare și violență în familie.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, miercuri, acesta s-a deplasat la locuința comună, pe care o deține împreună cu soția sa, de pe strada Sucevei din municipiu, încălcând astfel ordinul de protecție emis prin sentința Judecătoriei Botoșani, la data de 21 februarie.

Mai mult de atât, bărbatul, având asupra sa un obiect tăietor înțepător, a exercitat, față de soția sa, amenințări cu acte de violență, creându-i acesteia o stare de temere.

În conflictul dintre cei doi a intervenit fiul acestora, un tânăr de 20 de ani, împrejurare în care a fost rănit, în zona feței, de către tatăl său.

Ulterior, bărbatul de 46 de ani a părăsit locul faptei, fiind depistat în scurt timp, de către polițiști, pe raza municipiului Botoșani.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești, amenințare și violență în familie, iar la finalizarea acestora se va propune soluţie procedurală.

Facem precizarea că pe tot parcursul procesului penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...