Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

La data de 26 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Gorbănești, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost depistate cinci exemplare canine, dintre care trei prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la nivelul urechilor.

În urma activităților desfășurate, un bărbat, de 47 de ani, a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în baza unui mandat de aducere. 

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Criminalistic. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2025

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1281

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
328

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...