Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

La data de 26 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Gorbănești, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost depistate cinci exemplare canine, dintre care trei prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la nivelul urechilor.

În urma activităților desfășurate, un bărbat, de 47 de ani, a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în baza unui mandat de aducere. 

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Criminalistic. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
452

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
574

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1738

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...