Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

Bărbat bănuit că ar fi efectuat intervenții chirurgicale pentru modificarea unui animal, condus de polițiști la audieri

La data de 26 mai 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Gorbănești, la locuința unei persoane bănuită de comiterea infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”(cuparea urechilor și și codotomie-tăiere cozii).

În cadrul activităților desfășurate, la locația vizată, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, au fost depistate cinci exemplare canine, dintre care trei prezentau modificări structurale, prin lipsă de substanță la nivelul urechilor.

În urma activităților desfășurate, un bărbat, de 47 de ani, a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în baza unui mandat de aducere. 

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și din cadrul Serviciului Criminalistic. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veteranii unei instituții din Botoșani, la ceas aniversar. Kohut: „Altfel alergam de ciobani și de bâtele lor...” (foto, video)

Vineri, 12 Iulie 2024
1245

Leo Kohut, inspector de muncă superior în cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani, dar care a fost și inspector ...

Un sfert de secol de Inspecția Muncii la Botoșani. Director: „Ne-am străduit să fim activi și responsabili...” (foto, video)

Joi, 11 Iulie 2024
1497

Pentru a marca această zi importantă atât în comunitate, dar și pentru cei care lucrează în acest domeniu, ITM Botoșani a organizat o reuniune la care au participat reprezentan...

Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

Joi, 11 Iulie 2024
661

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost luată cu asalt de botoșăneni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii puternice de afară....