Băiat de 12 ani violat de un „prieten de familie”, sub nasul fratelui mai mare. Autorul a fost reținut

Băiat de 12 ani violat de un „prieten de familie”, sub nasul fratelui mai mare. Autorul a fost reținut

Un bărbat de 33 ani, din municipiul Botoșani, ar fi exercitat raporturi sexuale orale asupra unui băiețel de 12 ani, în timp ce minorul dormea, în același pat cu acesta. Scena s-ar fi petrecut în aceeași cameră în care se odihnea și fratele de 21 de ani al victimei. Poliția a demarat o anchetă sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, iar autorul și-a recunoscut faptele, fiind reținut.

Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de 23 spre 24 decembrie a anului trecut, însă incidentul a fost sesizat organelor competente după mai bine de o săptămână. Familia băiețelului numără zece copii, iar suspectul este un apropiat al acesteia. Băiatul agresat sexual suferă de un ușor retard mintal, astfel că cele relatate de către el au fost privite cu scepticism, inițial.

Poliția a stabilit că bărbatul de 33 de ani a supus copilul la masturbare și raport sexual oral, exercitat de către cel dintâi, în timp ce fratele de 21 de ani al victimei dormea în aceeași încăpere, pe un alt pat. Părinții nu se aflau la domiciliu în noaptea respectivă.

Săptămâna trecută, mai exact pe 5 ianuarie, familia a decis că cele relatate de către băiat ar putea fi adevărate, astfel că mama a sesizat oamenii legii. S-a procedat la efectuarea unei percheziții la locuința reclamatului.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în noaptea de 23/24 decembrie 2020, acesta  ar fi violat un minor de 12 ani, din municipiul Botoșani, lăsat în supravegherea sa de către părinții acestuia. Cu ocazia percheziției, la locația vizată au fost  identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă, iar tânărul de 33 de ani a fost condus la sediul poliției în baza unui mandat de aducere”, a transmis Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Luni, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele tânărului. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Spune-ne opinia ta