Autorul accidentului mortal din Dumbrăvița, trimis în judecată

Autorul accidentului mortal din Dumbrăvița, trimis în judecată

Autorul accidentului mortal petrecut în localitatea Dumbrăvița, în urmă cu mai bine de două luni, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria din Dorohoi. El este acuzat de ucidere, respectiv de vătămare corporală din culpă, dar și de conducere sub influența alcoolului, după ce a provocat un eveniment rutier cumplit.

Totul s-a petrecut în noaptea de 12 spre 13 septembrie. Inculpatul, în vârstă de 53 de ani, din Cristinești, se afla la volanul unei autoutilitare, deplasându-se dinspre drumul național înspre localitatea Ibănești. El a pătruns pe contrasens, unde a lovit în plin un atelaj hipo, în care se aflau trei bărbați. Doi dintre ei, de 22, respectiv de 48 de ani, au fost aruncați din coș și au suferit traumatisme grave, incompatibile cu viața, în vreme ce autoutilitara a intrat în coliziune cu un cap de pod și s-a răsturnat.

Înainte de impactul dintre autovehicul și căruță, un tânăr de 19 ani a reușit să sară din coș, alegându-se cu răni grave, dar salvându-se în acest mod. Conducătorul auto a suferit și el traumatisme și contuzii. În drum spre spital, bărbatul de 48 de ani și tânărul de 22 au decedat, în ciuda eforturilor cadrelor medicale de a-i resuscita.

Anchetatorii au stabilit că șoferul se afla în stare de ebrietate în momentul pierderii controlului asupra direcției de mers. Acesta fusese testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indica o concentrație de 1,07 mg/l.

Judecătoria din Dorohoi urmează să stabilească data primei înfățișări în procesul de judecare a vinovatului.

 

Spune-ne opinia ta