Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotriva celui ce v-a lăsat dator vândut la banca.
Poate codebitorul să își recupreze banii plătiți către banca sau ifn sau recuperatorul de creanțe, de la debitorul principal din contract?
Sigur, fiindcă prin plata făcută către creditorul debitorului principal din contract, acesta din urmă, adică garantul sau codebitorul, capătă calitatea de nou creditor al debitorului principal, arata jurnalistii.ro.
De asemenea, multe dintre împrumuturi au fost făcute cu codebitori sau garanți ipotecări din familie sau poate și cu persoane mai îndepărtate iar aceștia au “dispărut” cu credit cu tot, lăsându-vă să plătiți acele datorii.
Pe recuperatorii de creanțe, pe bănci sau pe ifn-uri, nu le interesează de unde iau banii, fapt pentru care fie vând imobilele aduse garanție fie execută silit pe salariu, pe conturile bancare sau bunurile mobile pe codebitorii din contract.
Soluția a fost dată cu privire la faptul că reclamantului executat silit, după ce i s-a vândut casă pe care o adusese garanție pentru un contract de credit făcut de către șeful acesteia de la locul de muncă, l-a chemat pe acesta din urmă în judecată în cadrul acțiunii în regres, solicitându-i de fapt contravaloarea imobilului vândut de către banca și cu care această garantase. Detalii aici