Armă introdusă ilegal în țară, ridicată de polițiști

Armă introdusă ilegal în țară, ridicată de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar penal privind infracțiunile de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști,  la data de 19 septembrie 2022, la domiciliul unui bărbat, de 48 de ani, din comuna Mihai Eminescu, a fost identificată o armă neletală, cu destinația tir sportiv, supusă autorizării, precum și 50 de proiectile”, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani.

Potrivit sursei citate, arma și muniția aferentă ar fi fost achiziționate în luna iunie 2021, din Austria, fiind aduse în țară de către bărbatul de 48 de ani. Acestea au fost ridicate de către polițiști.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de contrabandă calificată (introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de arme, muniții, materiale explozibile) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, se precizează în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta