Aproape 10.000 de cauze au ajuns pe rolul Tribunalului, în ultimul an. Eficiență mențiuntă în ciuda deficitului de personal

Aproape 10.000 de cauze au ajuns pe rolul Tribunalului, în ultimul an. Eficiență mențiuntă în ciuda deficitului de personal

Tribunalul din Botoșani a avut de soluționat un număr de 9.430 de cauze, pe parcursul anului 2021, revenite în sarcina celor 24 de judecători din cadrul instituției, clasată pe locul 28 din 50 de instanțe de același rang din țară.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului, 1.575 dintre cauzele ajunse pe rol au fost de natură penală, alte 4.083 au fost încadrate în materie civilă, 1.969 de cauze s-au înregistrat în materie de insolvență și litigii cu profesioniștii, iar 1.803 dosare au fost înregistrate în materia contenciosului administrativ și fiscal.

„Din punct de vedere al indicatorilor de eficiență stabiliți la nivel material, Tribunalul Botoșani s-a încadrat în anul 2021 în gradul general „EFICIENT”, deși și-a desfășurat activitatea cu cinci  judecători în minus față de schema de personal. Din analiza indicatorilor statistici, rezultă o activitate generală bună atât din punct de vedere cantitativ, cât și din perspectiva celerității și a calității hotărârilor pronunțate, avându-se în vedere scăderea indicelui de casare/modificare a acestora, precum și creșterea majorității indicelor de performanță”, arată sursa citată.

Extrasul din raportul privind activitatea desfășurată în 2021 de Tribunalul din Botoșani poate fi consultat  online, pe portalul instanțelor.

 

Spune-ne opinia ta