Ancheta în cazul tinerei care a murit la Maternitate, preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Suceava

Ancheta în cazul tinerei care a murit la Maternitate, preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Suceava

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Suceava au preluat ancheta în cazul tinerei mame care a murit, săptămâna trecută, la Maternitatea din Botoşani.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul din Botoşani, Valeriu Chihaia, spune că măsura a fost luată pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la desfășurarea anchetei penale.

„Având în vedere presiunea publică și implicațiile acestui caz, am apreciat că preluarea anchetei de către parchetul ierarhic superior este cea mai adecvată situației. Propunerea a fost acceptată, a fost o decizie de comun acord cu Parchetul Curții. Evităm astfel orice suspiciune de influență, parchetul neavând sediu în Botoșani sau legături anterioare cu oricare dintre persoanele implicate”, a afirmat Chihaia pentru Știri.Botoșani.

Inițial, cercetările în cazul morții Alexandrei Ivanov au fost demarate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria din Botoşani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov a fost spitalizată pe 17 august, după ce a fost adusă cu ambulanța. Ea prezenta o sângerare genitală externă şi dureri abdominale, purtând o sarcină oprită din evoluție, cu complicații infecțioase. Ea a decedat a doua zi dimineață, după șapte ore de agonie, timp în care medicul de gardă i-a administrat doar o perfuzie.

 

Spune-ne opinia ta