Anchetă a procurorilor în cazul bărbatului mort în incendiul de la Epureni

Anchetă a procurorilor în cazul bărbatului mort în incendiul de la Epureni

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de omor în cazul tânărului decedat în urma unui incendiu produs în localitatea Epureni din comuna Ungureni.

Ancheta a fost demarată după apariţia unor informaţii potrivit cărora proprietarul locuinţei, care este şi tatăl victimei, ar fi lăsat intenţionat gazul dintr-o butelie să iasă în locuinţă.

„Din verificările efectuate până în acest moment, s-a stabilit faptul că explozia s-ar fi produs din cauza unei surse de gaz lăsată deschisă de către proprietarul locuinţei, un bărbat de 73 de ani. În urma incendiului a rezultat decesul unei persoane care se afla în locuinţă. Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunii de omor”, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Un bărbat a decedat, iar tatăl lui a ajuns, marţi dimineaţă, la spital cu arsuri pe mâini şi faţă după ce locuinţa acestora, din localitatea Epureni – comuna Ungureni, a fost cuprinsă de flăcări, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, persoana decedată este un tânăr de 37 de ani, care a fost găsit carbonizat în interiorul casei arse. Tată acestuia, în vârstă de 73 de ani, a fost transportat la spital.

„La caz s-au deplasat două echipaje din cadrul Staţiei de Lucru Săveni, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă aparţinând SAJ, dar şi poliţişti. Pompierii au constatat că locuinţa ardea în totalitate, iar proprietarul casei, în vârstă de 73 de ani, era în curte. Acesta a fost preluat şi transportat la spital de echipajul SAJ, deoarece prezenta arsuri pe mâini şi faţă. Întrucât existau informaţii că fiul proprietarului nu a reuşit să iasă din interior, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul de 37 de ani a fost găsit carbonizat, în interiorul casei, într-una dintre camere”, au precizat oficialii ISU.

Pompierii susţin că incendiul a fost generat, cel mai probabil, în urma unui gest intenţionat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
31

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...