Alina Bica, patru ani de închisoare cu executare!

Deciziile luate marţi de instanţa supremă în cele două dosare sunt definitive.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis marţi achitarea Alinei Bica în dosarul în care a fost judecată alături de omul de afaceri Horia Simu şi de fostul şef al ANAF Şerban Pop şi în care în primă instanţă primise o condamnare de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. În dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, fosta şefă a DIICOT a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută astfel decizia din primă instanţă.

Deciziile luate marţi de instanţa supremă în cele două dosare sunt definitive.

Astfel, Alina Bica a fost achitată în procesul în care Alina Bica a fost judecată după ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu, după ce primise în primă instanţă o condmnare la trei ani şi jumătate de închisoare.

În acelaşi dosar, instanţa supremă a menţinut maţi decizia instanţei de fond în cazul lui Horia Simu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influenţă. Fostul şef al ANAF Şerban Pop a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare pentru infracţiunea de trafic de influenţă, fiind menţinută şi în acest caz decizia de la instanţa de fond.

În celălalt dosar, în care a fost judecată pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, Alina Bica a fost condmnată la patru ani de închisoare cu executare, fiind menţinută decizia din primă instanţă.

De asemenea, instanţa supremă a menţinut decizia de achitare în cazul fostului ministru Adriean Videanu.

Fosta şefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, săptămâna trecută, la instanţa supremă, că Bica nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

Alina Bica este judecată şi într-un al treilea dosar, prvind despăgubirea frauduloasă a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). În acest caz, instanţa supremă ar putea pronunţa sentinţa în 29 iunie. Decizia nu va fi definitivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Și-a pierdut telefonul, dar în doar 20 de minute un jandarm i l-a pus în mână!

astăzi, 07:30

Duminică după-amiază, puțin după ora 17.00, subofițerul jandarm aflat în serviciul de pază și protecție instituțională la Judecătoria Botoșani a găsit, pe trotuarul Bulevardului Mi...

Am 25 de ani de poliție, dar în viața mea n-am văzut așa ceva! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

La marginea drumului, un domn în vârstă meșterea la o Dacia 1310, care se stricase. Capota ridicată, trusa de scule pe jos, chin mare. Oprește un Mercedes cu trei tineri la bord....

Calendar ortodox, 20 ianuarie: Sf. Cuv. Eftimie cel Mare; Sf. Mc. Eusebiu; Sf. Mc. In, Pin şi Rim

astăzi, 07:00

Sfântul Cuvios Eftimie († 473) a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395), ajungând până în zilele împăratului Leon I (457-474). El era de...