Afaceri cu fonduri nerambursabile ”interceptate” de procurorii Anticorupție, dosarul a ajuns la Tribunalul Botoșani!

Ancheta DNA a scos la iveală faptul că inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 355.560 lei.

Afaceri cu fonduri nerambursabile ”interceptate” de procurorii Anticorupție, dosarul a ajuns la Tribunalul Botoșani!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea unor infracțiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului și a instigării.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada 2012 - 2016, doi dintre inculpați, la instigarea și cu sprijinul celui de-al treilea inculpat, ar fi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente/declarații false și inexacte (adeverințe, declarații pe propria răspundere, etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii 112 –„Instalarea tinerilor fermieri”.

Acționând în această manieră, inculpații ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 355.560 lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoșani cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...