Adolescent reținut după ce a încercat să spargă un magazin de pe strada Primăverii și să tâlhărească o tânără, noaptea trecută!

Individul a fost prezentat, sâmbătă, în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Adolescent reținut după ce a încercat să spargă un magazin de pe strada Primăverii și să tâlhărească o tânără, noaptea trecută!

În noaptea de 9 spre 10 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pe numele unui tânăr, de 17 ani, din municipiul Dorohoi, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la furt calificat.

Astfel, în seara zilei de 9 februarie a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii botoșăneni au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că persoane necunoscute au spart geamul unui magazin alimentar, de pe strada Primăverii, în încercarea de a pătrunde în interior, însă nu au reușit, părăsind zona.

Ulterior, în jurul orei 23:00, un nou apel la 112 sesiza o faptă de tâlhărie asupra unei tinere, care se deplasa pe strada Bucovina. Aceasta ar fi fost atacată de un tânăr care purta o cagulă și care a împins-o pe sol și a amenințat-o cu acte de violență, obligând-o să îi dea telefonul mobil pe care îl avea asupra sa.

Forțele de ordine aflate în teren, polițiști și jandarmi, au fost mobilizate în vederea identificării autorului, iar în aproximativ 20 de minute au reușit prinderea persoanei care corespundea semnalmentelor oferite de victimă. Acesta se afla pe Calea Națională și avea un comportament suspect, iar la vederea forțelor de ordine, a încercat să se sustragă.

Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar asupra sa a fost identificat telefonul victimei și o cagulă.

Din verificări, a reieșit faptul că acesta ar fi și persoana care a încercat să sustragă bunuri din magazinul alimentar de pe strada Primăverii.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus.

Astăzi, va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestarea preventivă.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
427

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
434

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
253

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...