20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

20 de vânători chemați la audieri în urma unor percheziții (fotogalerie)

Polițiștii din Darabani au efectuat, miercuri, 20 de percheziții domiciliare comunele Coțușca, Viișoara, Mileanca, Havârna și Hudești, la adresele unor persoane bănuite de practicarea vânătorii cu lațuri și ogari, utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, la locațiile vizate au fost identificate 46 de exemplare canine din rasa Ogar, iar 19 dintre acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, întrucât nu erau îndeplinite condițiile legale privind deținerea și sterilizarea acestora.

„De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, peste 2 kilometri de plasă tip monofilament, leșuri de animale, precum și alte bunuri folosite la comiterea infracțiunilor. În același context, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul de deținere al câinilor și pentru nerespectarea prevederilor legale privind Codul fiscal, în valoare de 48.000 lei”, precizează IPJ Botoșani.

20 de persoane urmează a fi citate să se prezinte la sediul poliției pentru audieri.






 

 

Spune-ne opinia ta