17 ani de închisoare pentru interlopul care a lovit un polițist cu sabia în cap

Magistrații botoșăneni au decis că victima trebuie să primească despăgubiri de peste 100.000 de lei.

17 ani de închisoare pentru interlopul care a lovit un polițist cu sabia în cap

După mai bine de jumătate de an de amânări, Tribunalul Botoșani a dat soluția în cazul individului care a lovit cu sabia în cap un polițist de la ”mascați” în timpul unei descinderi.

Alexandru Huțuleac, zis ”Duțu”, a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ultraj în forma tentativei de omor, pentru care a primit 15 ani, respectiv trafic de persoane, pedeapsa în acest caz fiind de 6 ani. În final, el va avea de executat 17 ani de închisoare.

Potrivit Monitorul de Suceava, individul a mai fost obligat de instanță să-i achite lui Dan Ciprian Sfichi, polițistul pe care l-a lovit cu sabia în cap, suma de 9.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și 50.000 de euro cu titlu de daune morale, dar și suma de 57.720 de lei, bani pentru tratamentul medical al celui agresat.

Fapta s-a petrecut în decembrie 2017.

”Duțu” este liber încă de anul trecut, după ce a stat arestat În Penitenciarul Botoșani aproximativ patru ani și jumătate, dar pe numele său există o serie de interdicții care au legătură cu măsura controlului judiciar sub care se află.

Mai trebuie spus că judecătorul a constatat încetarea procesului penal pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv loviri sau alte violențe, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii faptei.

Soluția de la Tribunalul Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Certificatul medico-legal a indicat că polițistul a suferit leziuni care au necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale.

Alexandru Huțuleac a declarat că nu a știut că cei care îi sparg ușa sunt polițiști, ci rivali veniți să-l omoare. Acesta a mai spus că nu ar fi lovit cu sabia dacă știa că la ușa sa sunt polițiști. În plus, susține că îl cunoștea pe polițistul lovit cu sabia, care este tot din Rădăuți, iar ambii mergeau la aceeași sală de forță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
26

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
91

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
73

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...