17 ani de închisoare pentru interlopul care a lovit un polițist cu sabia în cap

Magistrații botoșăneni au decis că victima trebuie să primească despăgubiri de peste 100.000 de lei.

17 ani de închisoare pentru interlopul care a lovit un polițist cu sabia în cap

După mai bine de jumătate de an de amânări, Tribunalul Botoșani a dat soluția în cazul individului care a lovit cu sabia în cap un polițist de la ”mascați” în timpul unei descinderi.

Alexandru Huțuleac, zis ”Duțu”, a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de ultraj în forma tentativei de omor, pentru care a primit 15 ani, respectiv trafic de persoane, pedeapsa în acest caz fiind de 6 ani. În final, el va avea de executat 17 ani de închisoare.

Potrivit Monitorul de Suceava, individul a mai fost obligat de instanță să-i achite lui Dan Ciprian Sfichi, polițistul pe care l-a lovit cu sabia în cap, suma de 9.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și 50.000 de euro cu titlu de daune morale, dar și suma de 57.720 de lei, bani pentru tratamentul medical al celui agresat.

Fapta s-a petrecut în decembrie 2017.

”Duțu” este liber încă de anul trecut, după ce a stat arestat În Penitenciarul Botoșani aproximativ patru ani și jumătate, dar pe numele său există o serie de interdicții care au legătură cu măsura controlului judiciar sub care se află.

Mai trebuie spus că judecătorul a constatat încetarea procesului penal pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, respectiv loviri sau alte violențe, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii faptei.

Soluția de la Tribunalul Botoșani nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Certificatul medico-legal a indicat că polițistul a suferit leziuni care au necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale.

Alexandru Huțuleac a declarat că nu a știut că cei care îi sparg ușa sunt polițiști, ci rivali veniți să-l omoare. Acesta a mai spus că nu ar fi lovit cu sabia dacă știa că la ușa sa sunt polițiști. În plus, susține că îl cunoștea pe polițistul lovit cu sabia, care este tot din Rădăuți, iar ambii mergeau la aceeași sală de forță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Dorohoi, reținut de polițiști după ce l-a lovit grav pe un bărbat de 72 de ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
119

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au emis vineri, 14 iunie 2024, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de...

Ministrul Sănătăţii recomandă asistenţilor medicali şi medicilor frecventarea cursurilor de comunicare

Marţi, 18 Iunie 2024
110

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila consideră că asistenţii medicali şi chiar medicii ar putea să urmeze cursuri de comunicare necesare în interacţiunea cu pacienţii şi aparţinăto...

Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
935

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necro...