Zeci de animale carbonizate într-un incendiu provocat de o fetiță de cinci ani

Zeci de animale carbonizate într-un incendiu provocat de o fetiță de cinci ani

Cinci incendii s-au produs, marți, în mai puțin de șase ore, pe raza județului Botoșani. Unul dintre acestea a fost provocat de o fetiță de cinci ani, zeci de animale murind carbonizate, după cum transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiile s-au petrecut în localitățile Botoșani, Prăjeni, Păltiniș Corlăteni și Todireni.

„La Prăjeni, Păltiniș și Corlăteni, incendiile nu s-au soldat cu pagube materiale. A ars vegetația uscată de pe 23 de hectare. Pompierii au depus un efort deosebit pentru a opri propagarea flăcărilor. La Botoșani, din cauza suprasolicitării instalației electrice, s-a aprins izolația unui cablu”, a precizat Lupu.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs la Todireni, acolo unde o fetiță s-a jucat cu chibriturile și a incendiat furajele de lângă un adăpost de animale.

„Flăcările s-au extins cu repeziciune la clădire, dar și la o altă anexă din gospodăria vecinilor. Chemați în ajutor, pompierii militari de la Garda de Intervenție Trușești, dar și pompierii voluntari din comunele Todireni și Albești, au intervenit pentru stingerea incendiului cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de două ore. În incendiu au pierit doi porci și 28 de păsări”, a relatat reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta