Zece incendii în 24 de ore. Peste 100 de pompieri au fost angrenați în misiuni (video)

Nu mai puțin de zece incendii au avut loc, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Botoșani, incidentele angrenând peste 100 de pompieri și soldându-se cu arderea unei suprafețe de circa 100 de hectare de vegetație uscată, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, evenimentele s-au petrecut în localitățile Văculești, Păltiniș, Concești, Sărata, Mănăstireni, Cerchejeni, Racovăț, Orășeni Deal, Oroftiana și Vorniceni.

„Toate incendiile au avut aceeași cauză – foc deschis în spații deschise. Pentru stingerea acestora și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 117 pompieri militari și voluntari, cu 12 autospeciale de intervenție cu apă și spumă și două tractoare. Pompierii au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor. Au fost protejate de foc patru case. În urma acestor incendii au ars o anexă gospodărească și vegetația uscată de pe aproximativ 100 de hectare”, a precizat Lupu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta