VIDEO: Scene cu puternic impact emoțional. Angajații unei stațiuni de cercetare din Botoșani, atacați de ciobani

VIDEO: Scene cu puternic impact emoțional. Angajații unei stațiuni de cercetare din Botoșani, atacați de ciobani

   captură video

Mai mulți angajați ai stațiunii au fost atacați cu bâtele și a fost nevoie de intervenția Poliției pentru a scăpa cu viață.

Ciobanii care își duceau oile la păscut au sărit la bătaie, când li s-a cerut să plece din zonă.

Scandalul a pornit după ce mai mulți ciobani au intrat cu 300 de oi pe pășunile stațiunii de cercetare din Popăuți, județul Botoșani.

Deranjați că li s-a cerut să plece de acolo, ciobanii au devenit agresivi și au sărit la bătaie cu bâtele.

Angajații stațiunii au fost nevoiți să se apere cu spray-uri lacrimogene pentru a scăpa de lovituri.

Agresorii nu s-ar fi potolit nici când au intervenit polițiștii.

Conflicte vechi

Conflictele dintre ciobani și angajații staţiunii care patrulează în zonă sunt vechi de aproape șapte ani. În tot acest timp au fost depuse plângeri penale, după ce inginerii au fost atacați și amenințați cu moartea în nenumărate rânduri, susține directorul instituției de cercetare.

Au sărit cu bâtele la noi, cu tot felul de unelte. Ne-au ameninţat cu moartea, ne-au ameninţat că ne scot câte un ochi la fiecare", a spus Ionel Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, pentru ȘtirileProTV.ro.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, în continuare fiind efectuate cercetări pentru această faptă, urmând ca, în funcție de rezultate, să fie dispuse masuri legale", a afirmat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Până acum, nici o persoană nu a fost reținută.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima de casare acordată prin Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15%

astăzi, 19:02
34

Prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creşte cu 15% în 2023, a informat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că şi bugetul alocat progra...

Activități pregătite la Botoșani de Ziua Mondială a Zonelor Umede

astăzi, 16:19
38

În fiecare an, la 2 februarie, comunitatea internațională sărbătorește Ziua Mondială a Zonelor Umede.Tema aleasă pentru acest an de Secretariatul Ramsar, „Este timpul pentru res...

Familie rămasă fără locuință după un incendiu

astăzi, 16:15
187

O familie formată din trei persoane din localitatea Crasnaleuca, comuna Coțușca, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, produs, cel mai probabil, din cauza jarului ...