Video. Cozi uriașe la benzinării și blocaje în trafic, după rostogolirea unor zvonuri privind creșteri de prețuri la carburant

Video. Cozi uriașe la benzinării și blocaje în trafic, după rostogolirea unor zvonuri privind creșteri de prețuri la carburant

Zeci de șoferi din municipiul Botoșani au luat cu asalt benzinăriile din oraș, miercuri seară, după ce unele televiziuni și site-uri media au anunțat că prețul unui litru de carburant ar urma să crească la 10 lei, dar și o posibilă penurie a stocurilor. 

La benzinăria Socar de pe Bulevardul Eminescu, rândul de autoturisme se întindea până în parcarea Kaufland, coada pentru alimentare din OMV Sucevei a ajuns până în intersecția cu strada Primăverii, iar în zona Incubatorului de Afaceri s-au creat ambuteiaje. Unele artere din oraș au fost paralizate.

Potrivit site-ului oficial al Consiliului Concurenței, la ora publicării acestui articol, pe raza localității, prețurile la motorina standard erau cuprinse între 7,57 și 7,66 lei/litru, benzina standard costa între 7,46 și 7,56 lei/litru, iar GPL costa 3,79 lei/litru. Totuși, pe rețelele sociale apar fotografii care surprind creșteri substanțiale de prețuri în benzinăriile MOL, Cristal și BBB.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris miercuri seară ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook.




 

 

 

Spune-ne opinia ta