Video: Bătrân proiectat pe asfalt de o mașină, pe o trecere de pietoni din municipiul Botoșani

Video: Bătrân proiectat pe asfalt de o mașină, pe o trecere de pietoni din municipiul Botoșani

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din municipiul Botoșani, a fost acroșat cu mașina pe o trecere de pietoni, în după-amiaza zilei de vineri, pe strada Bucovina, fiind transportat de urgență la spital.

Bărbatul se angajase să traverseze strada și se afla chiar pe mijlocul trecerii de pietoni, dar un conducător auto, în vârstă de 32 de ani, l-a izbit în plin, în ciuda faptului că a frânat. Pietonul a fost proiectat pe asfalt, suferind multiple contuzii și un trumatism cranian sever. Șoferul a cerut ajutor prin 112, în urma unui apel efectuat la ora 15:45, la fața locului fiind direcționate un echipaj de poliție rutieră și unul al Serviciului Județean de Ambulanță.

Victima a fost preluată și transportată spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultele fiind negative. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Update: Potrivit anchetatorilor, tânărul care a condus autoturismul, a mințit, inițial spunând că nu se afla el la volan, ci persoana de pe scaunul din dreapta-față, încercând să paseze vina pe un prieten de 30 de ani. Vinovatul a generat un adevărat scandal, chemând în ajutor ai mulți tineri, pe care a încercat să determine a se prezenta ca martori. Polițiștii au fost nevoiți să îl imobilizeze și să îl introducă forțat pe șofer în autospecială, cel din urmă devenind recalcitrant cu oamenii legii.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit faptul că la volan se află un bărbat de 32 de ani din localitatea Frumușica. Acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducere fără permis”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
685

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
178

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
458

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...