Val de infracțiuni la regimul rutier. Trei botoșăneni au fost prinși beți la volan în acest weekend, unul după ce a provocat un accident rutier

Val de infracțiuni la regimul rutier. Trei botoșăneni au fost prinși beți la volan în acest weekend, unul după ce a provocat un accident rutier

Nu mai puțin de trei botoșăneni au fost prinși beți la volan în acest weekend pe drumurile din județul Botoșani, a anunțat Poliția Rutieră. În toate cele trei cazuri șoferii sunt cercetați pentru aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 12 iunie 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit în trafic pe Drumul Național DN 29A din comuna Suharău un autoturism care avea o deplasare sinuoasă.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat de 71 de ani, din comuna Suharău.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 iunie 2021, polițiștii rutieri au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada I.C.Brătianu din municipiul Botoșani a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Echipajul direcționat la fața locului a stabilit că un bărbat de 56 de ani din municipiul Botoșani, în timp ce conducea autoturismul pe strada I.C.Brătianu din localitate, nu păstrează o distanță regulamentară față de un autoturism oprit în dreptul unei treceri de pietoni, împrejurare în care îl acroșează în partea din spate.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 14 iunie 2021, polițiștii rutieri au oprit în trafic, pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani, un autoturism care a pătruns în intersecția cu strada Octav Onicescu la culoarea roșie a semaforului electric.

Întrucât conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 32 de ani din comuna Corlăteni emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Spune-ne opinia ta