Utilaje agricole de 500.000 de euro incendiate într-o fermă. Poliția a demarat o anchetă

Utilaje agricole de 500.000 de euro incendiate într-o fermă. Poliția a demarat o anchetă

Trei tractoare, o semănătoare, o remorcă, un adaptor și un transportator cu bandă care aparțin unui fermier din localitatea Frumușica au fost distruse într-un incendiu, produs în noaptea de luni spre marți, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, în urma apelului la 112 efectuat în jurul orei 01:30, s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani și Punctului de Lucru din Flămânzi, cu trei autospeciale de stingere.

„Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că ardeau utilajele agricole, existând pericolul de propagare a flăcărilor la clădirile din zonă și alte utilaje. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Au fost protejate de foc trei tractoare, o combină, trei remorci, o semănătoare, un depozit de carburanți, un atelier mecanic și trei hale cu cereale. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, a afirmat Lupu.

Cercetările au fost preluate de Poliție, fiind deschis dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Pagubele sunt estimate la jumătate de milion de euro.

„La data de 31 mai 2022, polițiștii cadrul Poliției Orașului Flămânzi au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că în curtea unei societăți comerciale, din comuna Frumușica s-a produs un incendiu. Prejudiciul estimat este de aproximativ 500.000 de euro. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta