Utilaj distrus de flăcări pe un drum din județ, totul ar fi pornit de la un scurtcircuit! (Foto)

S-a întâmplat în urmă cu puțin timp. Șoferul a oprit când a observat flăcările și a sunat după ajutor. Pompierii au acționat rapid, astfel încât focul să nu se extindă la un lan de porumb. 

Un utilaj a luat foc în timp ce se deplasa pe un drum de la marginea localității Buda. La fața locului s-a deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Pompierii au constatat faptul că utilajul ardea în totalitate și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un lan de porumb. 

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.



Pentru a preveni astfel de incendii, pompierii vă recomandă respectarea următoarelor măsuri:

-verificaţi instalaţia electrică;

-asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

-verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

-nu faceți improvizații la instalația electrică;

-verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...