Un tânăr cu BMW a proiectat un Audi în afara carosabilului, după ce a depășit o coloană de mașini și a pus în pericol zeci de vieți

Un tânăr cu BMW a proiectat un Audi în afara carosabilului, după ce a depășit o coloană de mașini și a pus în pericol zeci de vieți

Un accident rutier soldat cu distrugerea unei mașini a avut loc, luni după-amiază, pe DN 29D, în apropiere de pădurea Rediu, de lângă municipiul Botoșani. Un autoturism a fost proiectat în afara carosabilului, fiind izbit într-un mal de pământ situat pe marginea drumului.

S-a întâmplat în jurul orei 13:00, la câteva sute de metri de pădurea Rediu. Un conducător auto de circa 25 de ani, aflat la volanul unui BMW, circula pe direcția Botoșani-Stăuceni. La un moment dat, a depășit o coloană de mașini fără să se asigure și a acroșat un Audi, condus regulamentar de către un tânăr de 23 de ani, din sensul opus. Impactul a fost unul violent, autoturismul lovit fiind proiectat în afara carosabilului, oprindu-se într-un mal de pământ. Șoferul din BMW a revenit cu rapiditate pe banda sa de mers, riscând, pe de o parte, coliziunea cu un autoturism care se deplasa în urma mașinii Audi, iar pe de altă parte, coliziunea cu una dintre autovehiculele din coloana depășită, silind șoferii pe care i-a întrecut să frâneze brusc.

Trecătorii au oprit pentru a verifica gravitatea situației, fiind creat un disconfort semnificativ în trafic. Tânărul a pus în pericol zeci de vieți, întrucât depășirea neinspirată a fost efectuată într-un moment în care, practic, pe ambele sensuri de mers erau formate coloane de mașini pline de pasageri. Mașina lovită avea atât partea frontală, cât și cea dorsală distruse, însă șoferul nu a fost rănit.

Cei doi conducători au încercat să rezolve amiabil situația, însă asigurarea celui care a produs accidentul era expirată. Cazul a intrat în atenția poliției, cei doi fiind escortați spre Biroul Rutier, iar mașina avariată fiind ridicată pe platformă.