Un tânăr beat a furat o mașină de poliție din curtea Biroului Rutier, apoi a oprit alți șoferi în trafic

Un tânăr beat a furat o mașină de poliție din curtea Biroului Rutier, apoi a oprit alți șoferi în trafic

Un tânăr de 23 de ani din județul Sibiu, depistat beat la volan și lăsat fără mașină de polițiști, a furat joi noapte o autospecială a Poliției Rutiere Sibiu și a început să oprească mașini în trafic.

Inițial, în jur de ora 12 noaptea, tânărul a fost depistat conducând prin Sibiu și oprit de polițiști. S-a constatat că este sub influența băuturilor alcoolice, iar autovehiculul pe care îl conducea era neînmatriculat. El a fost însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale. 

„La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Roșia, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În privința autoturismului condus, polițiștii au constatat că este neînmatriculat. Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat", se arată în informarea trimisă de IPJ Sibiu publicației Turnul Sfatului.

Două ore mai târziu, un șofer din Sibiu a sesizat la 112 că a fost oprit de un șofer în civil aflat într-o autospecială de poliție, că bărbatul respectiv era sub influența băuturilor alcoolice și că i-a cerut permisul de conducere. Cu această ocazie, IPJ Sibiu a constatat că o autospecială Duster a fost furată din fața sediului poliției.

Ulterior, în aceeași noapte, în jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. De îndată s-au declanșat verificări, în vederea identificării autospecialei și persoanei care ar fi utilizat-o, constatându-se în același timp că o autospecială utilizată de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu a fost sustrasă din fața sediului unității", se mai arată în documentul primit de Turnul Sfatului.

În jurul orei 3.35, autospeciala furată a fost depistată în localitatea Veștem. Cu această ocazie a fost găsită și persoana care a furat mașina de poliție, fiind vorba de tânărul de 23 de ani oprit în Sibiu cu câteva ore în urmă. "În prezent, persoana în cauză se află în custodia polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, fiind audiată cu privire la circumstanțele stării de fapt constatate, urmând a fi aplicate măsuri legale în consecință”, anunță IPJ Sibiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1083

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
308

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
267

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...