Un șofer a lovit două femei pe trecerea de pietoni. El dă vina pe indicatorul care împiedică vizibilitatea

Un șofer a lovit două femei pe trecerea de pietoni. El dă vina pe indicatorul care împiedică vizibilitatea

Un șofer din municipiul Botoșani a accidentat două femei care traversau strada pe trecerea de pietoni. Ambele victime au fost preluate cu ambulanța și duse de urgență la spital.

Ninsoarea și neatenția au făcut primele victime în dimineața de luni, 27 februarie, în municipiul Botoșani. Traficul a fost puternic îngreunat de ninsori abundente care au început să cadă încă din timpul nopții. Carosabilul umed a devenit o capcană atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, scrie Adevărul.

Un șofer botoșănean a luat în plin, cu mașina, două femei care traversau strada pe trecerea de pietoni. Incidentul a avut loc în zona Spitalului de Recuperare, în fosta zonă industrială a orașului.

Șoferul ar fi mărturisit că nu le-a văzut pe cele două femei și din cauza indicatorului rutier din dreptul scuarului pentru tramvai din zonă.

Șoferii spun că zona este prost luminată, iar traficul intens, riscul producerii accidentelor în zonă fiind ridicat, mai ales că pietonii sunt și mascați de mașinile parcate sau de indicatoare.

Cele două femei au fost luate cu ambulanța și duse de urgență la spital. 

Botoșaniul sub cod Galben

Meteorologii au anunțat ninsori puternice zilele acestea la Botoșani, cu depuneri mari de zăpadă. De altfel, județul se află sub incidență de Cod Galben de ninsoare, luni, 27 februarie, până la ora 15.00, dar se așteaptă precipitații și zilele următoare.

În zone restrânse pot apărea și depuneri de polei care pot face viața grea atât șoferilor, cât și pietonilor. Tocmai de aceea reprezentanții de la DRDP Iași atrag atenția șoferilor ca mașinile să fie echipate corespunzător pentru ninsoare, adică în special cu cauciucuri de iarnă în stare bună. 

Poliția recomandă atenție sporită șoferilor

În plus, având în vedere condițiile meteo, polițiștii recomandă șoferilor să fie mai atenți în trafic, mai ales pe fondul vizibilității scăzute. În primul rând viteza trebuie redusă dacă ninge, iar carosabilul este acoperit cu polei, zăpadă sau este umed, tocmai fiindcă, spun polițiștii rutieri, distanța de frânare crește considerabil. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
115

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
465

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
177

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...