Un hectar de vegetație și tone de furaje au ars în incendii

Un hectar de vegetație și tone de furaje au ars în incendii

Pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a două incendii produse, luni, în localitățile Bătrânești și Arborea, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la Bătrânești a ars vegetația uscată de pe aproximativ un hectar. „Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești au intervenit rapid și au oprit propagarea flăcărilor la locuințele din apropiere”, menționează Lupu. 

În Arborea au ars șapte tone de furaje. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului din Dorohoi și voluntarii din comuna George Enescu, cu două autospeciale de stingere. „S-au salvat și protejat de foc casa și un alt depozit de furaje. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un fumător neglijent care a aruncat un rest de țigară aprinsă pe furaje”, precizează reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta