Un bărbat din Dorohoi a fost trimis urgent la Iași cu botulism! Consumase un batal de oaie de la un restaurant

Un bărbat din Dorohoi a fost trimis urgent la Iași cu botulism! Consumase un batal de oaie de la un restaurant

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Dorohoi a ajuns în stare gravă la Iaşi, după ce a mâncat de la un restaurant din Dorohoi. Soţia bărbatului a achiziţionat batal de oaie de la un restaurant din Dorohoi, printr-o comandă telefonică. Bărbatul a consumat abia a doua zi din produsul ambalat într-o caserolă. La scurt timp, acesta a început să aibă dureri abdominale puternice şi vărsături.

Alarmat de starea de rău pe care o avea, bărbatul a mers la medicul de familie, unde i-a fost administrată o perfuzie, dar starea sa a continuat să se deterioreze. A început să aibă vedere dublă şi înceţoşată, care s-a agravat şi în ziua următoare. De asemenea, acesta a început să resimtă şi o uscăciune a gurii şi dificultate la înghiţire, aşa că a decis să meargă la spital, fiind imediat internat la Secţia de Boli infecţioase Botoşani.

Cadrele medicale nu i-au stabilit, însă, un diagnostic cert până când au decis transferul de urgenţă la Iaşi, la Spitalul de Neurochirurgie, cu observaţie botulism, peste 5 zile. Bărbatul prezenta, pe lângă acele simptome, şi răguşeală şi o cădere a ambelor pleoape ale ochilor.

După o săptămână de internare în judeţul vecin, medicii ieşeni au confirmat faptul că bărbatul, originar din Suharău, a prezentat în continuare simptome de botulism, iar analizele acestuia au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Între timp, însă, erau necesare anchete şi tratarea bolnavului ca şi caz de botulism.

Chiar în weekend, imediat după ce au fost înştiinţaţi, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au mers în control la restaurantul indicat. În urma acţiunii, reprezentanţii unităţii de alimentaţie au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru condiţii improprii de depozitare a alimentelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Celor ce nu mai sunt. De Nicanor Casandruc

astăzi, 21:00
46

O mare sărbătoare a fost astăzi comemorată de tradițiile românilor, iar unul dintre cititorii noștri ne-a trimis o poezie inspirată de Sâmbăta Morților. Vă dorim lectură plăcut...

FC Botoșani a adus doi jucători și se pregătește să aducă alți doi fotbaliști în perioada imediat următoare

astăzi, 14:00
454

FC Botoșani a început perioada de transferuri. Clubul a fost forțat de plecările lui Keyta, Rodriguez și Ashkovski și a trebuit să bifeze primele veniri.Primul jucător adus este Andr...

Accident la Vorona Mare. Un bărbat a ajuns la spital

Vineri, 18 Iunie 2021
622

Un bărbat, în vârstă de 79 de ani, a ajuns la spital în urma coliziunii dintre două autovehicule care  a avut loc în această după-amiază pe raza comunei Vorona Mare....