Un bărbat acuză doi polițiști că l-ar fi lovit și abandonat pe un câmp, lăsându-l fără telefon, după un scandal cu repetiție

Un bărbat acuză doi polițiști că l-ar fi lovit și abandonat pe un câmp, lăsându-l fără telefon, după un scandal cu repetiție

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, din localitatea Manoleasa, susține că doi polițiști direcționați să aplaneze un conflict, izbucnit între acesta și un vecin, l-ar fi agresat și abandonat pe un câmp, apoi l-ar fi deposedat de telefonul mobil. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă relatarea bărbatului este adevărată.

Totul s-ar fi petrecut în seara zilei de luni, când Sandu I. a fost vizitat de un consătean. Aflați sub influența alcoolului, cei doi au antrenat un conflict spontan și au început să se lovească, moment în care bătrânul a apelat 112 pentru a solicita sprijin. A intervenit un echipaj din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, sesizarea fiind făcută în jurul orei 17:40.

„Echipajul care s-a deplasat la fața locului a identificat persoanele implicate, precum și faptul că între aceștia a avut loc doar un conflict, în urma căruia și-au adresat injurii, fără acte de violență. Cei doi au fost sancționați  contravențional, cu amendă în cuantum de 200 de lei fiecare”, spune agentul principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Două ore mai târziu, bărbatul de 61 de ani a apelat din nou 112, sesizând un alt conflict, precum și faptul că resimte dureri la nivelul corpului.

„În urma acestei sesizări, la fața locului a fost direcționat atât un echipaj de ambulanță, cât și echipajul de poliție care s-a deplasat anterior pentru aceeași sesizare. Bărbatul de 61 de ani a refuzat transportarea la spital, declarând că și-a revenit”, relatează Nenișcu.

Mai departe, povestea bărbatului și raportul polițiștilor se bifurcă.

„Din cauza faptului că bărbatul avea un comportament recalcitrant,  polițiștii l-au condus la sediul Poliției, unde l-au sancționat contravențional, pentru apelare nejustificată a numărului de urgență, cu amendă de 1.500 de lei”, spune reprezentanta Poliției.

Sandu I. susține că, în drum spre sediul Poliției, cei doi agenți ar fi oprit autospeciala pe un teren extravilan aflat în zona Hlipiceni, unde l-au forțat să coboare, prin constrângere fizică, și l-au abandonat.

„Mi-au dat două șuturi, spunându-mi că sunt un bătrân împuțit, m-au împins și m-au lăsat pe câmp. Unul dintre ei mi-a controlat buzunarul și mi-a luat telefonul mobil. Celălalt s-a uitat și în portofel, a zis că am bani, dar nu a luat nimic din el. Le-am cerut să mă ducă acasă, dar n-au vrut, că le-am stricat serviciul. Eu care am fost bătut de două ori de prietenul cu care am băut un pahar, am fost agresat și de oamenii care trebuiau să mă apere. Am mers acasă pe jos, am reușit să ajung, au venit la mine de la Botoșani azi (n.r.: marți), ca să caute telefonul, că eu am sunat și le-am cerut telefonul. Vreau să știe o țară întreagă pe cine plătim noi să ne facă apere”, a declarat bărbatul.

Conducerea IPJ a demarat verificări, cu toate cu bărbatul nu a depus încă plângere.

„La data de 4 ianuarie 2022, am fost sesizați de către un bărbat, de 61 de ani, din comuna Manoleasa, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie 2022, cu prilejul intervenției la un eveniment semnalat prin 112, a fost agresat de către polițiști. Conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, prin intermediul Biroului Control Intern, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale, dacă se impun”, a afirmat Delia Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta