Un bărbat abia externat din spital a murit la câțiva metri de casă, într-un șanț uitat de constructori

Un bărbat abia externat din spital a murit la câțiva metri de casă, într-un șanț uitat de constructori

Un dorohoian, în vârstă de 64 de ani, a murit în chinuri la doar câțiva metri de casă. El a căzut în șanțul de scurgere a apei, de pe marginea străzii Mărășești, lăsat neacoperit și nesemnalizat de mai bine de două săptămâni de către angajații firmei care reabilitează strada. Polițiștii dorohoieni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Nenorocirea s-a întâmplat în cursul zilei de vineri, 25 noiembrie. Trupul lui Ștefan Bârzu, bărbatul căzut în șanț, a fost descoperit de angajații unei firme de curierat, în jurul orei 15.00. Ei au fost cei care au sunat la numărul de urgență 112. Primii care au ajuns la fața locului au fost cadrele medicale de pe ambulanță care nu au putut decât să constate decesul. La scurt timp au ajuns și polițiștii care au început ancheta. Trupul bărbatului a fost transportat la Medicina legală pentru efectuarea necropsiei.

Abia se externase din spital

Vecinii bărbatului spun că acesta era extrem de bolnav. „El de miercuri noapte de la ora 23.00, a plecat la spital. L-am văzut, era susținut de cei de la SMURD, l-au dus până sus pe deal, că mașina nu poate intra până aici. I-am întrebat și mi-au spus că-l duc la spital că îi este rău. Avea mai multe probleme grave de sănătate”, a declarat una dintre vecinele bărbatului pentru Realitatea Dorohoiană.

Potrivit unor informații, Ștefan Bârzu s-a externat vineri dimineață, cadrele medicale ajutându-l cu banii necesari plății unui taxi. Cel mai probabil, taxiul l-a lăsat la intrarea pe strada Mărășești, în partea din deal, autovehiculul neputând intra pe strada aflată în reabilitare. Vecinii cred că Ștefan Bârzu a mers pe jos aproximativ 100 de metri, până aproape de casă, unde a căzut în șanțul betonat, adânc de aproximativ jumătate de metru.

Angajații firmei CONREC au acoperit șanțul cu dale, parțial, a doua zi după decesul dorohoianului

Vecinii spun că sâmbătă, a doua zi după descoperirea cadavrului bărbatului, angajații firmei CONREC, cea care execută lucrările de reabilitare, au venit la muncă încă de la ora 7.00 și au acoperit șanțul cu dale, din locul în care a murit Ștefan Bîrzu și până aproape de intersecția cu strada Spiru Haret. Tot atunci au semnalizat și porțiunea de șanț rămasă neacoperită. 

„Le-am reproșat că, a trebuit să moară un om ca să veniți să faceți treaba și mi-au răspuns că nu au avut dale. Mi-au spus că au fost anunțați de urgență, în timpul nopții, să vină la muncă să pună dalele peste șanț”, a declarat una dintre vecinele bărbatului decedat.

Ștefan Bîrzu, locuia singur. Soția i-a murit anul trecut în luna octombrie și are două fete, cea mai mică de 18 ani. Ambele fete trăiesc în Anglia, fiind înfiate încă de când aveau vârsta de cinci, șase ani de către cumnatul bărbatului, mai scrie sursa citată.

Vecinii au aprins lumânări și au chemat un preot care a făcut o slujbă religioasă la locul unde a murit bărbatul.

Managerul CONREC, contrazis de locuitorii din zonă

Contactat telefonic, Constantin Dincu, managerul societății CONREC, a declarat că angajații săi nu au semnalizat pericolul prezentat de șanțul neacoperit din cauză că „lucrările nu au fost întrerupte, sunt în desfășurare”. Această afirmație este însă contrazisă de locuitorii din zonă care spun că nu au mai văzut muncitorii de aproximativ două săptămâni, cu excepția zilei de sâmbătă, după moartea dorohoianului, când au acoperit parțial șanțul.

Constantin Dincu a apreciat drept „o tragedie” decesul dorohoianului și își exprimă regretul.

Chestionat pe acestă temă, viceprimarul Cristian Dogaru a declarat că primăria a notificat firma CONREC pentru a lua măsuri de semnalizare a pericolului prezentat de șanțul neacoperit.

Polițiștii au deshis dosar penal pentru ucidere din culpă

Polițiștii au deschis o anchetă care urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs decesul.

„În cauză a fost deschis un dosar penal în care se efectueaza cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Urmează să stabilim cu exactitatea care au fost împrejurările în care s-a produs fapta, precum și care a fost cauza decesului”, a declarat agentul principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
786

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
250

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
211

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...