Pompierii au intervenit, luni, în municipiul BotoÈ™ani, pentru a salva o persoană inconÈ™tientă căzută în beci, unde exista miros puternic de fermentaÈ›ie.
Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp posibil, iar bărbatul a fost scos din interior, fiind predat echipajului de ambulanță pentru a fi transporat la spital.
Pentru a evita cazurile de intoxicaÅ£ie cu dioxid de carbon acumulat în spaÈ›ii închise pe timpul fermentării mustului, ISU BotoÈ™ani vă recomandă:
– nu puneÅ£i mustul la fermentat în spaÅ£ii închise;
– nu intraÅ£i în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaÅ£ie corespunzătoare;
– anunÅ£aÅ£i pe cineva că veÅ£i intra într-o astfel de încăpere;
– verificaÅ£i concentraÅ£ia de oxigen din încăperea în care intraÅ£i prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraÅ£i în încăperea în care există deja o victimă, fără echipament de protecÅ£ie, pentru că este posibil să vă intoxicaÅ£i ÅŸi dumneavoastră;
– sunaÅ£i la 112 în orice astfel de situaÅ£ie.
