Un băiețel de trei ani a murit pe ambulanță. Poliția a demarat o anchetă

Un băiețel de trei ani a murit pe ambulanță. Poliția a demarat o anchetă

Un băiețel de trei ani şi jumătate, din județul Botoșani, a murit, în noaptea de miercuri spre joi, într-o ambulanţă care îl transporta spre spital. Autorităţile sanitare și oamenii legii au demarat cercetări cu privire la acest caz, confirmă Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Copilul locuiește împreună cu bunica și mama, în vârstă de 23 de ani, în Hlipiceni. În jurul orei 23:00, tânăra a apelat 112, anunțând că micuțul ar fi scuipat sânge. El prezenta de câteva zile simptome de răceală.

Familia a sunat la 112 și au afirmat că băiețelul scuipa sânge. A fost direcționată o ambulanță cu asistent. Imediat după preluarea copilului, cadrele medicale au inițiat manevre de resuscitare și au solicitat un alt echipaj, cu medic. Până la întâmpinarea doctorului, copilul, cel mai probabil decedase deja, fiind găsit fără ritm cardiac, în asistolie. A fost transferat pe ambulanța cu medic, intubat, resuscitat continuu până la spital, însă după circa 40-50 de minute, s-a declarat decesul, funcțiile vitale fiind inactive”, a explicat medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul DSP.

Aparținătorii copilului au sesizat organele de anchetă, aducând acuzații împotriva Serviciului Județean de Ambulanță (SJA).

S-a deschis dosar penal, pe faptă, sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. Se vor stabili toate circumstanțele producerii evenimentului și, în funcție de rezultatele cercetărilor, se vor dispune măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Corpul neînsuflețit a fost preluat de către specialiștii Serviciului de Medicină Legală, în vederea efectuării autopsiei.

Potrivit reprezentanților SJA, ambulanța cu asistent preluase copilul în localitatea Cerbu, din comuna Copălău, unde băiatul fusese adus cu mașina de către unchiul său, însoțit de mamă, în întâmpinarea autospecialei. Cadrele medicale spun că funcțiile vitale nu mai erau active dinaintea preluării și că protocolul de intervenție a fost respectat.

Copilul fusese diagnosticat și cu infecție urinară, iar familia l-a tratat cu aerosoli în seara respectivă.

(fotografie generică)

 

Spune-ne opinia ta